Aslak ja Luosman noidat

[aslak.jpg]
Jukka Pyykönen
ISBN 951-770-004-0
Tampere,  JAP  1999  280 s. sidottu
Hintasuositus: 23,90 €  

Hämäläismiehen lähes uskomaton elämänseikkailu, jonka tapahtumat sijoittuvat suurelta osin tuhansien tarinoiden Lappiin, jonne hän joutuu kohtalon ohjailemana ja saapuu Inariin rumpujen kumahdellessa. Liekö sitten loitsujen ja noitakeinojen seurausta, mutta mies jää vuosikausiksi Lapin naisen pauloihin. Jotkut löytävät kulttaa, toiset eivät.  

Yllätyksellisiä elämänkäänteitä sisältävä ikimuistoinen matka Hämeestä Ruotsin ja Norjan kautta Suomen Lappiin keskelle elämänmurrosta, jossa vanhat perimätavat ovat jo unohtumassa vaikka vaikuttavatkin yhä ihmisten arkeen.

Kirja on antoisa Lapin elämän kuvaus, josta ei puutu seikkailua, eikä kansainvälisyyttä; onpa mukana rippunen mystiikkaa ja tietenkin Pyykösen kirjojen tapaan erotiikkaa juuri sopivasti. Inarin kävijälle tutut paikat ja todelliset ihmiset, nimeltä tunnetut ja tuntemattomat, ovat mukana. Tarinan miljöössä liikkuu lomamatkallaan myös Pyykösen kirjojen sidoshahmona jo ennestään tuttu vakuutusetsivä Johannes Haukela.

Kirjan miellyttävä painoasu kätkee sisäänsä elämän moninaisuuden iloineen ja suruineen. Lukija kohtaa kirjassa jännityksen hetkiä, romantiikkaa, elämään sisältyvää mystiikkaa ja salattuja asioita.

Lapin kävijänä ja muutenkin maailmaa nähneenä Jukka Pyykönen saa kirjansa tapahtumat todella elämään aidossa ympäristössä.

Kirjassa on paikoin vakavaakin pohdintaa rakennemuutoksen kourissa natisevasta maailmasta ja kuvauksia pohjoisen vähemmistön oloista. Aina ei vältytä ristiriidoilta, kun kulttuurit kohtaavat. Lopulta kuitenkin ihminen on aina ihminen.www.jap-publisher.fi v. 2001 - 2018 © Oy JAP-Publisher Ltd
  [ ALOITUSSIVU ]  [ KAUNOKIRJALLISUUS ]  [ KIRJAKAUPAT ]  [ KIRJASTOT