Kirjastot

Jokainen ei voi hankkia kaikkia haluamiaan kirjoja omakseen, mutta ei mitään hätää. Avuksi tulevat kirjastot. Meillä Suomessa ja myös muissa Pohjoismaissa on laaja julkisten kirjastojen verkosto, joka tarjoaa kaikille melko tasapuoliset mahdollisuudet saada kirjoja luettavaksi. Tiesithän, että myös yliopistojen yhteydessä toimivat tieteelliset kirjastot ovat kaikkien suomalaisten käytettävissä. Kirjojen lainaaminen on meidän kaikkien maksuton perusoikeus, ainakin toistaiseksi.

Helsingin Yliopiston kirjasto on Suomen Kansalliskirjasto.

Kirjastot pyrkivätkin palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ne kuuntelevat lukijoiden toivomuksia aineistohankinnoissa tai toimittavat asiakkaan haluaman kirjan tarvittaessa kaukolainana. Kirjastojen välillä on myös kansainvälistä toimintaa ja jotkut pohjoismaiset kirjastot ovat hankkineet laajalti myös suomalasta aineistoa. Esimekkinä mainittakoon eräs Pohjois-Norjan kirjasto, Universitetsbiblioteket i Tromsø, jonka laajasta suomenkielisten kirjojen valikoi- masta löytyy ainakin yksi meidän julkaisemamme kirja, Aslak ja Luosman noidat. Tromssan yliopiston kirjastossa kirjat palvelevat lähinnä tutkimusta ja tukevat suomen kielen opetusta, mutta voi niitä lainatakin.

Olisi kiintoisaa tietää kirjojemme saatavuudesta myös muissa maailman kirjastoissa Suomen ulkopuolella. Jos joku löytää, toivomme saavamme asiasta vihiä.

Suomen kirjastojen valikoimiin pääsee kätevästi tutustumaan kirjastoverkon kautta. Omasta kirjastosta voi tehdä kirjavarauksia, lainojen uusintoja ja sinne voi jättää uuden aineiston hankintaehdotuksia. Lienee turha kysyä tarvitaanko kirjastoja. Kyllä, kirjastoja tarvitaan!


Tästä pääsee yleisten kirjastojen verkkopalveluihin: Kirjastot
 [ VERKKOKIRJAKAUPPA ]  [ ALOITUSSIVU ]  [ KIRJAT ]

www.jap-publisher.fi v. 2001 - 2018 © Oy JAP-Publisher Ltd.