Vakuutusetsivä Johannes Haukela

Vakuutusetsivä Johannes Haukela on tavoiteltu poikamies, jolla on laaja ystäväpiiri ja paljon myös kansainvälisiä suhteita. Tätä nykyä hän asustelee jossain Tampereen seudulla. Hän on lähtöisin Kainuusta, jonne suku on muuttanut Nurmeksen - Maanselän alueelta. Erityisesti Rumon seutu tuntuu häntä viehättävän, vaikka lapsuuden vaara- ja järvimaisemat vetävät häntä aina puoleensa olipa hän missä tahansa. Suvun nimi saattaa olla lähtöisin Kuhmosta, mistä löytyy Haukela niminen kylä vielä tänäkin päivänä.

Tyttöystävistään sen enempää kuin työstäänkään hän ei juuri puhu, mutta tiedetään, että hänellä on läheinen, mutta salainen naisystävä, Rovaniemellä asuva Anneli.
  Vapaa-aikoinaan Johannes matkustelee paljon, usein yksin, mutta myös ystäviensä kanssa.

Työ ei aina ole mielenkiintoista

Niin kuin muutkin vakuutusetsivät, hän joutuu tekemään paljon paperitöitä, selvittämään tilastoja ja penkomaan niiden taustoja. Onneksi on tietokone. Välillä täytyy myös aivan vakavasti toimia dekkarina, mutta mikään salainen agentti hän ei myönnä olevansa ainakaan varsinaisesti. Ne jotka tuntevat henkilökohtaisesti pitävät häntä vaatimattomana kaverina, joka ei juuri tuo esille saavutuksiaan, vaikka onkin työnantajalleen lähes korvaamaton.
  Hänelle ominaisen erityisen aktiivisen mielenlaadun vuoksi vakuutusetsivä Johannes Haukela joutuu usein mukaan rikosjuttujen selvittelyyn vastoin omaa tahtoaan myös vapaa-aikanaan. lapsuuteen

Jukka Pyykönen kertoo kirjoissaan Johannes Haukelan vaiheista.

[ ALOITUSSIVU ] [ NIMIGALLERIA

www.jap-publisher.fi v. 2001 - 2018 © Oy JAP-Publisher Ltd
Finland