Böcker av JAP

Ha trivsamma stunder och rika upplevelser med en god bok! Nu är det möjligt att skaffa böcker eller ta del av en ny mytologisk saga.

Saga
Nu kan man på nätet läsa på finska en spännande historia från den nordiska mytologin skriven av Jukka Pyykönen. Nätpublikationen "Tors stenbägare" är en ny saga om urgamla händelser från Enare i nordligaste finska Lappland.
   I sagan berättas om hur Ukko eller Tor hade druckit sin heliga dryck, kråkbärsnektar, en dryck tillverkad av kråkbär och hur han blev mycket vred då en jägare störde honom med en alltid återkommande fråga och samtidigt trampade ned kråkbären. Skogen var inte så rik på dessa delikata bär. Ursinnig samlade Tor in en stor mängd björnar i sin urdruckna stenbägare och slungade det fulla stenkärlet mot den intet ont anande mannen. Bägaren flög flera mil och landade efter luftfärden pladask i berget där mannen vilade sig.
   Bägarens ben bröts och studsade rakt mot Enare träsk och där står nu en liten holme med namnet Ukko bland arkipelagens andra tusen öar.
   Bägaren själv, ett erratiskt stenblock, en jättegryta står uppe på ett berg i Myössäjärvi nära Enare kyrkoby och heter Karhunpesäkivi, på svenska Björnidestenen.
   Om mannen klarade sig får man reda på ur Ukon kivipikari. Gratis!
Se också våra böcker.

Böcker
Våra böcker kan också fås från bibliotek i Finland och Sverige.
I Finland: http://www.folkbiblioteken.fi/
I Sverige: http://www.kb.se/

Följande böcker finns på finska:

[ HEM ]  [ IN ENGLISH ]  [ SUOMEKSI ]
www.jap-publisher.fi v. 2001 - 2018 © Oy JAP-Publisher Ltd
Finland